Cam tozu, camın kırıcılardan geçirildikten sonra, değirmenlerde mikronize edilmesiyle imal edilir. Cam kürecik olarak da bilinen taneciklerin ortalama tane boyutu 30 mikrondur.
Özgül ağırlığı 2,6 olup ergime derecesi yaklaşık 730 derecedir. Cam tozunun elektrik geçirgenliği sıfırdır. Yüksek sertlikte ve düşük nem emici özelliği taşımaktadır. Cam kürecik, dolgu malzemesi ve izolasyon için idealdir.
Cam tozu ve cam kürecik kullanım alanları,
Yol çizgi boyalarında %5 ile %25 arasında istenilen sertlik ve parlaklık derecesine göre boya
içerisine koyularak kullanılır,
Özel amaçlı boyalarda seramik sırlarında ve çamur aralarında,
Akrilik boyalarda,
Plastik sanayisinde dolgu maddesi yanmazlık ve mukavemet amaçlı
Cam elyaf sanayisinde
Kompozit Ürünlerde dolgu, yanmazlık ve mukavemet amaçlı
Zımpara sanayisinde aşındırıcı amaçlı
Epoksi kaplamada dolgu, parlaklık ve sertlik amaçlı
Poliüretan ve akrilik levha üretiminde
Kullanılmaktadır.
Cam Tozu ve Cam Kürecik
Tagged under:
Beton Donatı Elyaf, Betonluk Cam Elyaf, Betonluk Elyaf, Bmc Kırpılmış Cam Elyaf, Cam Elyaf Özellikleri, Cam Elyaf Top Fiyatı, cam granül, Cam Küreciği, Cam Küreciği Ne Işe Yarar, Cam Kürecik, Cam Kürecik Fiyatları, Cam Tozu, Cam Tozu Fiyatları, Cam Tozu Ne Işe Yarar, Cam Tozu ve Cam Kürecik, Çizilmezlik Ajanı, Fiberglass Cam Elyafı Fiyatı, Glass Fiber, Glass Powder, Glassbeads, Kırpık Elyaf, Kırpılmış Cam Elyaf Fiyatları, Kırpılmış Elyaf, Kompozit Elyaf, Kumlama Kumu, Mey Kimya, Meykimya, Mukavemet Arttırıcı, Poliüretan Için Hacim Arttırıcı, PU Için Cam Kürecik, Yanmazlık Sağlayıcı, Yol Çizgisi Için Cam Küreciği